Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Septyni Lietuvos restoranai – tarp geriausių Baltijos šalyse

Sweet Root_Agnė Marcinauskaitė__autorines_Tuk tuk, LietuvaLietuvos restoranams – vadinamieji Skandinavijos „michelinai“. Prestižinis Skandinavijos restoranų gidas „White Guide” trečią kartą reitingavo Lietuvos restoranus. Net septyni iš penkiolikos įvertintų mūsų šalies restoranų pakliuvo į geriausių Latvijos, Lietuvos ir Estijos restoranų 30-tuką. Du restoranai puikuojasi aukščiausiame trejetuke: antra vieta įvertintas restoranas sostinėje „Nineteen 18“, trečia – „Sweet Root“.

24-oje vietoje atsidūrė “Monte Pacis”, 19 – “Telegrafas”, 16 – “Uoksas”, 15 – “Monai”, 12 – “Džiaugsmas”.

„Šis tęstinis projektas, dalyvavimą kuriame finansuoja Turizmo departamentas su partneriais „Kaunas IN“ ir „GO Vilnius“, ne tik sustiprina Lietuvos pozicijas Europos gastronominio turizmo žemėlapyje, bet ir padeda pristatyti šalį kaip patrauklią turizmui, su aukštos kokybės restoranais, kūrybingais šefais ir netikėtomis skonių patirtimis“, – Lietuvos restoranų sėkme džiaugiasi Turizmo departamento atstovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

“Tai, kad du iš trijų geriausių Baltijos šalių restoranų yra Vilniuje – puiki žinia, nes aukšta maisto kultūra yra labai svarbus faktorius renkantis kelionių kryptį. Nuolat augantys, stiprėjantys, kūrybiškumu stebinantys sostinės restoranai stipriai prisideda prie Vilniaus kaip turizmo krypties populiarinimo”, – sakė “Go Vilnius” direktorė Inga Romanovskienė.

Pasak „Kaunas IN“ Turizmo skyriaus vadovės Ingos Pažereckaitės-Kalėdienės, „Gastronominis turizmas yra sritis, pritraukianti vis daugiau keliautojų, o turint stiprius ir pripažintus restoranus tampa lengviau apie save pasakoti ir sustiprinti Kauno miesto bei Lietuvos žinomumą“.

Sigitas Žemaitis, kurio įkurtas restoranas „Sweet Root“ Vilniuje jau kelerius metus išsilaiko tarp geriausių restoranų, pripažįsta „White Guide“ reitingų naudą: „Lietuvos restoranų įtraukimas į “White Guide” yra vienareikšmiškai sveikintintas dalykas, kuris turėjo teigiamos reikšmės per pastaruosius dvejus metus. Restorane nevedėme statistikos, kiek svečių pasirinko vakarienę pas mus būtent dėl įtraukimo į “White Guide”, tačiau tokių atvejų buvo tikrai ne vienas ir ne du. Užsienio svečiams labai trūksta informacijos apie gastronominę sceną Lietuvoje, tad “White Guide” ganėtinai gerai užpildo šią spragą. Juk gastronominis turizmas yra viena iš pagrindinių priežasčių aplankyti mūsų šalį ar miestus“.

Drama ir aistra. Taip gastronominio turizmo vystymąsi Baltijos šalyse apibūdino „White Guide Baltics“ leidėjas Aivar Hanson: „Konservatyvus gurmanas gali kiek sutrikti, stebėdamas restoranų Baltijos šalyse evoliuciją. Daugelio jų kelias į sėkmę toli gražu nėra tiesus, jam būdingas aistringumas ir dramatiškumas – nuo didžios sėkmės iki žlugimo, nuo grandiozinių atidarymų iki pasitraukimo iš rinkos. Visgi aukso amžius gastronominiams turistams Baltijos šalyse neabejotinai tęsiasi“.

Lapkričio 12 d. Taline (Estija) buvo pristatytas „White Guide 2019“ reitinguotų restoranų sąrašas. Šiemet reitingai suteikti 15 Lietuvos restoranų (eilės tvarka):Nineteen 18”, “Sweet Root”, “Džiaugsmas”, “Monai”, “Uoksas”, “Telegrafas”, “Monte Pacis”, “Amandus”, “Somm”, “Trinity”, “Gaspar’s”, “Selfish”, “El Mercado”, “Dia”, “Snobas”, rekomenduojami restoranai: “Ertlio Namas”, “Buceris”, “Šturmų Švyturys Vilnius”, “Lauro Lapas”, “Šturmų Švyturys Ventės Ragas”.

2018 11 13