Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Dėmesio, gurmanai! 8 skaniausi Vilniaus renginiai

Gardžiai kvepiantis ir viliojantis skoniais Vilnius – tobulas miestas gurmanams. Čia galite mėgautis geriausiu maistu neištuštindami piniginės. Geriausi restoranai, baltos staltiesės, tradicinė virtuvė – gurmaniškos patirtys laukia už kiekvieno kampo. Tačiau apsilankius šiuose 8 renginiuose akys išsiplės nuo pasirinkimų gausos ir gali tekti atsilaisvinti diržą. Leiskitės į gurmaniškiausią metų nuotykį Vilniuje.

  1. Maisto turgus „Open Kitchen“, balandžio 5 d.-rugpjūčio 31 d.

Pavasaris iš tiesų prasideda tik po šaltojo sezono prabudus „Open Kitchen“ maisto turgui. Šiais metais didysis atidarymas – balandžio 5 d. Paruoškite skrandžius geram gatvės maistui kiekvieną penktadienį ir šeštadienį – nosis pati jus atves į reikiamą vietą Tymo turguje greta nepriklausomos Užupio respublikos. Nuostabus maistas, gardūs eksperimentai, naminiai ledai, muzika ir laisva atmosfera po dangaus skliautais – tikras gurmanų rojus. Gulint ant žolės ir mėgaujantis veganišku burgeriu ar marokietišku troškiniu lengva prarasti laiko nuovoką. „Open Kitchen“ visą vasarą kviečia apsilankyti visus, mėgstančius skaniai pavalgyti. Daugiau informacijos ir kiekvieno turgaus programą rasite čia

  1. Vyno dienos, gegužės 3-4 d.

Nors ir Lietuva, ir Vilnius, labiau garsėja alumi, vynas susilaukia vis daugiau dėmesio. Didžiausia vyno paroda Baltijos šalyse – puiki vieta supažindinti skonio receptorius su vynu ir išmokti tinkamai vertinti šį gėrimą. Ragaukite vynų iš viso pasaulio, mokykite derinti vyną ir maistą, klausykitės diskusijų ir sužinokite apie someljė darbo meną. Daugiau informacijos čia

  1. Europos diena, gegužės 10-12 d.

Vilniuje susipina daugybės kultūrų virtuvė. Geriausiai ši filosofija atsispindi per Europos dieną, kai pagrindinė miesto gatvė – Gedimino pr. – pakvimpa įvairiausių europietiškų patiekalų aromatais. Čia pavyks paragauti ir vokiškų dešrelių, ir graikiškų suktinukų, ir dar daugybės įdomiausių kitų šalių patiekalų. Žinoma, šventei vadovauja tradicinė lietuviška virtuvė, tačiau, kad ir ką ragautumėte, alkani iš šventės neišeisite.

  1. Vilniaus gastronomijos savaitė, gegužės 20-26 d.

Naujas sezonas – nauji jaudinantys skoniai. Gastronomijos savaitė – puikus būdas tyrinėti Vilniaus skonių žemėlapį ragaujant šefų kūrinių geriausiuose miesto restoranuose. Jus nustebins sezoniniai produktai ir skonių nuotykiai. Tai – puiki proga mėgautis išskirtiniais patiekalais pagarsėjusiuose Vilniaus restoranuose už ypatingą kainą. Jei kada svajojote tapti maisto kritikais, tai – jūsų proga, nes Gastronomijos savaitės metu visi ragaujantieji renka savaitės žvaigždę.

  1. „Vilnius Burger Fest“, liepos mėn.

Jei mėgstate mėsainius, tai – geriausia metų diena. Tačiau net jei mėsainiai jums tėra paprastas maistas, festivalyje vis tiek apsilaižysite pirštus – čia rasite specialiai šiai dienai sukurtų šedevrų, kurių paragauti galite tik kartą per metus, o gal – net ir per gyvenimą. Nesvarbu, ar valgydami jį apversite, ar valgysite įprastai – skonis bus beprotiškai geras. Šefai kausis dėl jūsų dėmesio kūrybiškomis gurmaniškomis kombinacijomis. Mėsainiai gaminami iš šviežių lietuviškų produktų, nes festivalis laikosi lėto maisto, ekologiškumo ir etiško maisto filosofijos.

  1. „Le Diner en Blanc Vilnius“, data neatskleidžiama, bet dažniausiai vyksta rugpjūčio mėn.

Ši tradicija turi gerbėjų visame pasaulyje – balta spalva užlieja gatves nuo Paryžiaus iki Niujorko vienai vakarienei. Vilnius prie festivalio prisijungia jau 6-ąjį kartą, bet šiai šventei teks pasiruošti iš anksto. Užsiregistruokite puslapyje ir laukite patvirtinimo. Data ir vieta laikomi didžiausioje paslaptyje, bet Vilniuje visur lengva nukeliauti pėsčiomis. Tad užsiregistravę pradėkite rūpintis kėdėmis, dekoracijomis ir nustebinkite draugus maistu arba užsisakykite iš specialaus valgiaraščio. Registracija jau netrukus čia 

  1. „Dinner in the Sky“, bus paskelbta vėliau

Tai – nepamirštama! Senamiesčio vaizdai tarsi iš paukščio skrydžio ir išskirtiniai patiekalai ar kokteiliai – nuostabu, tačiau ši vakarienė turi vieną slaptą ingredientą – adrenaliną. Kai suprantate, kad jūsų nuo dangaus neskiria jokios sienos, o po kojomis – tik siaura atrama ir Vilniaus gatvės, vakarienė įgaus naujų skonių. Mėgaukitės 4 patiekalų vakariene ar tiesiog išgerkite šampano 50 metrų virš Vilniaus. Tai – unikalus būdas apžvelgti miestą iš naujos perspektyvos. Daugiau informacijos rasite čia

  1. „Turgus 2.0“, bus paskelbta vėliau

Šis bendruomenės festivalis iškelia restoranus į Pylimo gatvę po atviru dangumi ir sukuria maisto, muzikos ir kino šventę. Pradėkite gurmanišką kelionę prie Halės turgaus. Kiekvienas sekmadienis skirtas vis naujai temai – jūsų laukia aštrus maistas, drąsūs patiekalai. Tikėkitės kūrybiškumo ir įtraukiančių linksmybių, gal net kažko beprotiško. Galbūt čia pirmąkart suvalgysite vabzdį. Nebijokite, mėgstamos virtuvės patiekalų taip pat rasite. Ateikite ir įsiliekite į draugišką atmosferą.