Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Gurmaniška Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio šventė

Vilniaus restoranai sveikina Lietuvą su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiu. Tačiau šio sveikinimo galite paragauti ir jūs! 16 Vilniaus restoranų šefai šįkart atskleidžia savo meistriškumą  pristatydami unikalius kūrinius, įkūnijančius nepriklausomybės viziją. Pasiruoškite nustebti – lėkštėse jūsų laukia gurmaniški skoniai, originalus pateikimas ir modernus požiūris.

Šefo komplimentai, pagrindiniai patiekalai ar desertai atskleis kiekvieno restorano interpretaciją nepriklausomybės tema. Visi patiekalai turės lietuviškumo atspindžių, tačiau kiekvienas jų – unikalus modernios Lietuvos kūrinys. Laiko užteks išragauti visus ypatingus patiekalus – restoranai specialiais patiekalais lepins kovo 4 – liepos 6 dienomis.

12 istorijų

Aušros Vartų g. 9
www.facebook.com/12istoriju

Nepriklausomybė mums reiškia ne tik laisvę, suverenitetą, bet ir atsakomybę, galimybę, pasirinkimo laisvę bei įvairovę. Tad mes savo patiekalui parinkome ingredientus iš lietuviškų augintojų, norėjome, kad patiekale atsispindėtų vienas iš simbolių – mūsų trispalvės spalvos. Patiekale dominuoja keletą skirtingų, tarpusavyje suderinamų skonių – švelnus, saldus, rūgštus.

Mes savo svečiui pasiūlysime triušio confit, pateikiamą su obuolių-pastarnokų tyre, keptomis mini morkytėmis, kukurūzais, kale kopūstų traškučiais bei bruknių padažu.

Amandus

Pilies g. 34
www.amandus.lt

2019 metų „lietuviškiausio deserto“ titulą turintis ir vietinius produktus puikiai pristatantis desertas „Saulė“. Geltonos deserto spalvos susideda iš: svarainių, geltonosios slyvos, šaltalankio ir skrudintų grikių pyragaičio.

Balzac

Savičiaus g. 7
www.facebook.com/BalzacVilnius

Lietuva – didinga, nepriklausoma ir stipri kaip Baltijos jūros banga. Todėl nepriklausomybės skonį puikiai atspindi šukutės (Coquilles Saint – Jacques cuites â la poêle) – subtilus jūros skonis su mūsų restorano prancūzišku prieskoniu, kurio galite paragauti pačioje Vilniaus širdyje.

Ertlio namas

Šv. Jono g. 7
www.ertlionamas.lt

Tautinio paveldo išpuoselėtas skilandis su viena iš lietuviškiausių istorinių daržovių – burokėliais, grūdinių kultūrų – grikiais ir obuoliais. Šiuo šefo komplimentu vaišinsime kiekvieną pietaujantį ar vakarieniaujantį svečią!

Europa Classic

Best Western Vilnius, Konstitucijos pr. 14
www.facebook.com/bestwesternvilnius

Tas saldus žodis laisvė…
Tai ne tik žodis, tai – jausmas, svajonės, lūkesčiai. Tai ir istorija, jos simbolika bei skoniai.

Gastronomika

Bokšto g. 6
www.gastronomika.lt 

Jaučio uodegos / Gelsvė / Moliūgai / Spalvos

…Grey

Pilies g. 2
www.restoranasgrey.lt

…Grey komanda uždavė sau klausimą ir lėkštėje ieško atsakymų – kas būtų, jeigu Lietuvos vėliavos spalvos turėtų skonius? Jeigu įprasti produktai įgautų naujas formas ir tekstūras?

Meat

A. Juozapavičiaus g. 13
www.meat.lt

Trispalvė pavlova, patiekiama su maskarponės ir grietinėlės kremu, aviečių ir pasiflorų tyre su uogomis.

Šis lengvas, švelnus ir trapus desertas asocijuojasi mums su laisvės, kurią Lietuvos Respublika atgavo, trapumu. Sukūrėme šį desertą kviesdami mūsų svečius ne tik džiaugtis, bet ir mėgautis vieni kitų draugija.

Mykolo 4

Šv. Mykolo g. 4
www.mykolo4.lt

Turbūt didžiausias mano košmaras iš sovietinių laikų – mamos prašymas užimti eilę prie mėsos parduotuvės. Toje eilėje reikėdavo atstovėti ne vieną valandą, kad nusipirktum šmotą kiaulienos. Jautienos ar ėrienos gaudavome itin retai. Todėl man nepriklausomybė, be visų kitų galimybių, yra laisvė rinktis produktus čia ir dabar pagal savo norus ir išgales. O nepriklausomybės šventimas visuomet asocijuojasi su laužais, tad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui pagaminome ėriuko šonkauliukų laužą.

Paupio 12

Paupio g. 12
www.facebook.com/restoranaspaupio12

Pasakyti, kas yra lietuviškas patiekalas, lietuviška virtuvė, nėra paprasta. Gastronomija – ypač multikultūrinė sritis. Gal lengviau pasakyti, kas man asmeniškai yra lietuviškas patiekalas? Tai paprastas, sotus, gardus naminis maistas. Maistas, kurį gamino mano tėvai, seneliai. Taip, kaip išmoko iš savo tėvų ir senelių. Kažką pridėdami nuo savęs.

Būtent tokį patiekalą ir pasirinkau: paprastą, nesudėtingą, sotų – skrylius su kiaulienos papilve ir krienų padažu. Tradiciškai skrylius valgydavo su pakepintos šoninės gabaliukais, svogūnais ir grietine. Leidau sau paimprovizuoti ir šį seną, gerai pažįstamą patiekalą truputį „sušiuolaikinau“. Tikiuosi, tai bus netikėtas, bet malonus atradimas. Skanaus!

Rise

Gedimino pr. 43
www.risesushi.lt

Nors nepriklausomybė kiekvienam mūsų kelia skirtingus jausmus, auginame unikalų ryšį su sava šalimi, pasižymime vis kitokiu sąlyčiu su jos dabartimi bei istorija, kaskart minint valstybines šventes, ypač jubiliejus, turime puikią galimybę tapti vieniu ir ne tik atminti, švęsti, bet ir dalintis. Dalintis prisiminimais, meile… Dalintis džiaugsmu.

Sušių restorano „Rise“, įsikūrusio Gedimino pr. 43, Vilniuje, darbuotojai, nepaprastai džiaugiasi tuo, kad apskritai turi galimybę kurti, supažindinti tautiečius su japoniška virtuve, gaminti naudojant egzotinius produktus ir jau daugiau nei tris metus tuo džiaugsmu dalintis su savo svečiais. Tad jungdamiesi prie šios akcijos, jau nuo kovo 4-osios siūlysime paragauti trispalve švytintį uramaki su lašiša, agurku, avokadu, geltonuoju ridiku ir tempuros drožlėmis! Apsilankykite! Švęsti Lietuvą galima ir taip!

Riverside

Hotel Radisson BLU Lietuva, Konstitucijos pr. 20
www.radissonhotels.com

Gurmaniška kelionė po Lietuvos nepriklausomybę. Riverside restorano virtuvės meistrai kviečia paragauti skumbrės su karamelizuotais svogūnais ir krienų padažu, patiekalas priminsiantis Baltijos pajūrį ir simbolizuojantis geltoną spalvą Lietuvos vėliavoje. Pagrindinis patiekalas primins puikias dienas pas močiutę kaime – tai kiaulienos šoninė su pastarnokų piurė ir briuselio kopūstais taip pat atstovaujantis žalią vėliavos spalvą, na o raudona spalva nuspalvins vietinės bruknės, pateikiamos ir juodos duonos ledais – kiek netikėtas, bet abejingų nepaliekantis desertas.

Skybar

Hotel Radisson BLU Lietuva, Konstitucijos pr. 20
www.radissonhotels.com

Kokteilis Baltic Spritz – duoklė trims Baltijos sesėms

Kokteilių ragavimo kultūrai yra panašiai tiek pat metų, kiek mūsų valstybei po Nepriklausomybės paskelbimo. Kiek daugiau negu prieš 100 metų amerikiečiai pradėjo maišyti gėrimus tarpusavyje, taip išgaudami įvairesnių skonių.

O Lietuva pradėjo kurti iš naujo savo valstybę. Nepriklausomą, laisvą šalį. Šis kokteilis sukurtas Laisvei ir Nepriklausomybei švęsti ir mėgautis svaigiu jos skoniu. Ragaudami jį jausite visą gamą skirtingų skonių. Tai gaivus ir vaisiškas kokteilis kuris jus perkels į vasaros pievą prie ežero mėgaujantis šiluma ir draugyste.

Shakespeare

Bernardinų g. 8
www.shakespeare.lt

Aišku, mes galėtume apsieiti ir be kūrybos, bet ji padeda mums išsaugoti pagarbą patiems sau, nes įrodo, kad mūsų rankos ir kojos nesukaustytos kasdieninių rūpesčių. Jos – mūsų laisvės įrodymai.  Tad nepriklausomybė man visų pirma gėrybė leidžianti naudotis kitomis gėrybėmis.

Solt Dining

Courtyard by Marriott Vilnius City Center, Rinktinės g. 3
www.facebook.com/SoltDining

Varškės kremo burbulai ant Lietuvos žemėlapio, svarainių, aviečių, mėlynių gelis, pūstas biskvitas

Sugamour

Vokiečių g. 11
www.facebook.com/sugamourboutique

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-čiui paminėti restoranas – desertų butikas „Sugamour“ Lietuvą sveikina su trijų skonių pyragaičiu „Trispalvė“. Pyragaitis atkartoja Lietuvos vėliavos spalvas, pagrindinį mylimos valstybės simobolį!

Time

Kauno g. 14
www.facebook.com/timeforfood

Pasirinkau šį patiekalą, nes jis man primena vaikystę. Lietuvių tauta visada buvo arti gamtos ir nuo seno naudojo šakninių daržovių kepimo anglyje būdą. Nors bulvė yra pakankamai nesena daržovė mūsų virtuvėje, bet kartu su kefyru, krapais ir sūdytais kiaulienos lašiniais bulvės yra itin lietuviškas derinys.

Žuvinė

Didžioji g. 31
www.zuvine.lt

Šviežio sterko maltinis su bulvių koše ir svieste keptomis morkomis ir porais. Šis patiekalas gaminamas tik iš vietinės šviežios žuvies pagal specialų senovinį receptą. Stengiantis išlaikyti receptūros tautinį autentiškumą, kuris kruopščiai perduodamas iš kartos į kartą!

Paskubėkite rezervuoti staliuką ir švęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį!