Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

MĖGAUKITĖS ŠVENTINE VAKARIENE

DžiaugsmasPasirengę skonių fiestai? Paragaukite neįprastų, originalių patiekalų įvertintuose restoranuose ar maisto turguose. Susipažinkite su mažųjų daryklų alaus kultūra, paragaukite geriausios kavos mieste, ar įsigykite produktų Kalėdų stalui. Sužinokite, ko gurmaniško tikėtis kalėdiniame Vilniuje.

Geriausi restoranai

Pasirenkite skonių staigmenoms – 19 restoranų iš 30 kasmet atnaujinamo geriausių Lietuvos restoranų sąrašo įsikūrę Vilniuje. Inovatyvios lietuviškos virtuvės paragausite geriausiu metų restoranu išrinktame „Džiaugsme“, kuris didžiuojasi sezoniniu valgiaraščiu iš ekologiškų produktų. Jei norite pamatyti, kaip lietuviški produktai ir miško augalai virsta įspūdingais kūriniais, vieno kąsnio istorijomis, rezervuokite vietą „Sweet Root“, 2018 m. trečią vietą užėmusiame restorane. Visą geriausių Vilniaus restoranų sąrašą rasite 2018 m. geriausių Lietuvos restoranų gide.

Vegetarams ir veganams

Kad atrastumėte restoraną, kuriame patiekiami tik vegetariški ar veganiški patiekalai, šiandien daug ieškoti nebereikia. Spurgos ir „mėsainiai“ be mėsos – tikras rojus gurmanams. Veganiškus pietus valgykite „RoseHip“ bistro, „mėsainį“ pasirinkite „Holigans“, falafeliais ir humusu pasisotinkite iki išnaktų veikiančiame „Zatar“, o kavos ir veganiškų tortų užsukite į „Chaika“. Čia galite pasisemti idėjų ir Kūčių stalui – juk tradiciškai mėsos ant jo nebūna.

Alaus kultūra

Vilnius – tikra alaus gerbėjų Meka. Mažos daryklos ir nedideli barai kuriasi ir buria bendruomenes. Užsukite į mažą keturių barų koloniją Arklių gatvėje – rinkitės maistą viename bare, o gėrimus – kitame, susineškite viską prie vieno stalo ir puotaukite. Apsilankykite seniausiame veikiančiame bravore Vilniuje „Būsi Trečias“ arba paieškokite vietos mažiausiame Vilniaus bare „Šuo“. Ragauti alų – lyg skaityti istorijas, tad užsukite į „Alaus Biblioteka“ ir išsirinkite iš storo rūšių sąrašo. Bohemiškajame užupyje čiupkite bokalą „Špunkoje“ ir prisijunkite prie besiliejančių pokalbių.

Vilniaus alaus festivalis

Lapkričio 30 – gruodžio 1 d. net 35 bravorai iš 15 šalių ir daugiau nei 200 alaus rūšių susiburs po vienu stogu „Lofte“. Užsukite paragauti naujovių, pasikalbėkite su aludariais ir sužinokite daugiau apie alų klausydami specialių pranešimų.

Kavos menas

Vilniuje siaučia kavos manija. Nuo kavos popieriniuose puodeliuose išsinešti iki prabangios kavos su druska ar pipirais – kiekvienas turi savo skaniausią receptą. Paragaukite vietoje skrudinamos „Taste Map“ kavos, užsukite į šeimos kavinę „Coffee1“ paragauti kavos su toniku ar užsiregistruokite į kavos degustaciją „Crooked Nose & Coffee Stories“. Pajuskite kavos energiją.

Tradicinė virtuvė

Paragautumėt tikrų lietuviškų patiekalų? Visi turi mėgstamiausią vietą, kur verdami gardžiausi cepelinai, kepami didžiausi bulviniai blynai, ar ruošiama riebiausia karka. Seniausiai veikiantis restoranas „Amatininkų Užeiga“ turi daug metų patirties ir nepamirštamų receptų, nenuvils ir lietuviško maisto degustacija „Leičiuose“. Užsukę į „Šnekutis Pub“ naminio alaus, galite gauti tradicinių užkandžių, o jei panorėtumėt susipažinti su dvarų virtuvės atgarsiais – verta apsilankyti „Ertlio name“.