Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Vilniaus skoniai – Kalėdų gidas

Restaurant Telegrafas at Kempinski Hotel

Paragaukite lietuviškų kalėdinių tradicijų

Kūčių vakarienė turbūt net svarbesnė už pačias Kalėdas, nes kiekvienų namų stalą nukloja 12 tradicinių patiekalų. Spanguolių kisielius, aguonų pienas, kūčiukai, koldūnai su grybais, silkė – viskas be mėsos, tinkama vegetarams, nemaža dalis patiekalų yra veganiški. Jei norite paragauti tikros tradicinės Kūčių vakarienės ne namuose, apsilankykite „Grand Hotel Kempinski“ arba „Hotel Imperial“ – atšvęskite tradiciškai netradicinėje aplinkoje.

Tradicinė lietuviška virtuvė puikiai šildo šaltą žiemą. Tikrai turėsite energijos pasivaikščioti po miestą. „Leičiuose“ Išbandykite cepelinus, žirnius su šonine ar bulvių plokštainį su Vilniaus Senamiestyje išvirtu alumi. Pasijauskite 16 a. didikais puotaudami „Ertlio name“ – žvėriena, kepti karveliai, žuvis ir daržovės paruošti pagal tradicinius viduramžių bajorų receptus. Arba išbandykite modernią tradicinės lietuviškos virtuvės versiją „Queensberry“.

Ertlio namas“, Šv. Jono g. 7, degustacinė vakarienė nuo 45 eurų

Leičiai“, Stiklių g. 4

Queensberry“, Didžioji g. 18

Grand Hotel Kempinski“, Universiteto g. 14

Hotel Imperial“, Subačiaus g. 2

Queensberry

Švęskite viešnagę prabangia vakariene

Rezervuokite stalą „Džiaugsme“, geriausiame restorane Lietuvoje, ir mėgaukitės paprastais, bet nepriekaištingais lietuviškų produktų patiekalais. Išbandykite mėnesio meniu ir būsite nustebinti netradiciniais skoniais. Patarimas: būkite atviri, nes tikriausiai niekada anksčiau neragavote nieko panašaus.

Praleiskite ypatingą vakarą mėgaudamiesi maisto istorijomis „Sweet Root“. Maži kąsneliai ir kruopščiai sukurti patiekalai paruošti iš vietinių ūkių ar gamtoje surinktų produktų, todėl tikėkitės netikėtumų. Skonių nuotykiais mėgaukitės, net jei esate vegetarai ar veganai – tiesiog informuokite restoraną prieš porą dienų.

Mėgaukitės maisto teatru „Amandus“ restorane – gausite daugiau nei tiesiog skanią vakarienę. Šefas Deividas Praspaliauskas visus savo patiekalus pristato kaip modernaus teatro spektaklį. Meniu keičiasi kas mėnesį, atsižvelgiant į sezoninius produktus, tačiau Kalėdoms visada laukia kažkas ypatingo.

Džiaugmas“, Vilniaus g. 28

Sweet root“, Užupio g. 22

Amandus“, Pilies g. 34

Nuotrauka – Robertas Daskevičius

Apsilankykite maisto turguje

Vilnius mėgsta gatvės maistą! Nepriklausomame alternatyviame Kalėdų miestelyje jūsų laukia nepamirštama patirtis – gatvės maistas, patiekiamas autentiškuose aštuntojo dešimtmečio vagonuose! Sumuštiniai, raclette, mėsainiai ir alus – viskas, ko reikia idealiam vakarui.

Neribokite savęs – išragaukite daugybę skirtingų virtuvių „Downtown Food Hall“. Ateikite su draugais ar vieni. Valgykite prie stalo arba pasiimkite maistą ir eikite žiūrėti filmo. Mėgaukitės linksma atmosfera ir puikiu maistu.

Apsilankykite Halės maisto turguje – pasikalbėkite su ūkininkais, paragaukite iš turgaus produktų paruošto maisto ar net mėgaukitės vakarėliu savaitgalio naktį. Nepamirškite įsigyti lauktuvių ir parsineškite dalelę Lietuvos – obuolių sūrio, rūkytų ungurių, kumpių ar žolelių arbatos.

Downtown Food Hall“, A. Smetonos g. 5, darbo laikas: sekmadienis – ketvirtadienis nuo 11 iki 21 val., Penktadienis – sekmadienis 11–23 val., grynųjų nepriima 

Nepriklausomas Kalėdų miestelis, Traukinių stotis, Geležinkelio g. 16

Halės maisto turgus, Pylimo g. 58, antradienis – šeštadienis 7–18 val., sekmadienis 7–16 val.

Christmas market at the Cathedral Square