Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Staigmenos, kurias paruošė nauji Vilniaus restoranai

pachamama

Pasivaikščiojimas po naujus Vilniaus restoranus

Nereikia ypatingos progos apsilankyti restorane. Kulinarinė kelionė, tyrinėjant tradicinės lietuviškos virtuvės skonius ar atrandant egzotiškas naujoves, tikrai privers aikčioti iš nuostabos. Atlaisvinkite diržus ir leiskitės į naujas pažintis – užsukite į geriausias ir įdomiausias naujas gastronomijos vietas Vilniuje.

Užsisakykite degustacinę vakarienę restorane „Nineteen18“ ir jūsų laukia nepakartojamas nuotykis. Naujajame „Pacų“ viešbutyje įsikūręs restoranas atiduoda duoklę kulinariniam Lietuvos paveldui. Čia produktai tiekiami tiesiai iš ūkių, įsikūrusių ne toliau nei 100 km nuo restorano. Virtuvės šefas Matas Paulinas, darbo patirtį įgijęs „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, tokiuose kaip garsusis „Noma“, kuria autentišką meniu Vilniuje. Atsižvelgdamas į Lietuvos istoriją, pripažintas virtuvės šefas tradicinius patiekalus patiekia netikėtai ir kviečia lėtinti gyvenimo tempą ir mėgautis. Restorane svečių laukia tik 27 staliukai, tad vizitą planuokite iš anksto.

Praskleiskite nostalgišką ir spalvingą praeities skraistę bet kuriuo dienos metu braserijoje „14 Horses“, įsikūrusioje viešbutyje „Pacai“. Jūsų pusryčiai, pietūs ar vakarienė gali tapti kūrybiška lietuviškų ir baltiškų tradicijų švente, kurios vaišės paruoštos iš sezoninių produktų. Mažų daryklų alus ar sidras iš Baltijos šalių tobulai tiks prie maisto O pradėti vakarą ar po vakarėlio nepamirškite užsukti į šalia įsikūrusį „Sofijos“ barą, kuriame maišomi klasikiniai ir šiuolaikiniai kokteiliai, taurėse putoja alus ir vaišintis kviečia mažų Baltijos šalių daryklų vynai.

O gal tradicinių patiekalų? Restoranas ir vyninė „Queensbury“ tikrai nurungs jūsų močiutės valgius. Bulvių plokštainis ir vėdarai, cepelinai ir šaltibarščiai čia konkuruoja su antienos ir ungurio patiekalais. O jei vertinate vyną, jus nustebins daugiau nei 50 lietuviško vyno rūšių. Ar kada ragavote svarainių vyno? Ne? Nepraleiskite progos.

Iš šaltos Lietuvos persikelkite į egzotiškąjį Peru vos per kelias minutes – pakanka įžengti į madingą restoraną „Pachamama“. Biofilinis interjeras padės nusiraminti, atsipalaiduoti ir įveikti per visą dieną susikaupusią įtampą. Čia jus pasitiks ekologiška virtuvė, šviežios jūrų gėrybės, mėsos kepsniai, garsiausi Pietų Amerikos virtuvės užkandžiai ir „ceviche“ – patiekalas iš žalios žuvies. Ir dar… Užuomina – čia vyksta šauniausi vakarėliai mieste.

Kad ir kur valgysite – skanaus!