Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Rekomenduojami restoranai

Geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtukas

Pirmąja vieta 2017 m. reitinge buvo įvertinta šefo Liutauro Čepracko „Gastronomika“

top 30 restaurants Gastronomika

Susumavus Gero maisto akademijos narių balsus šiemet buvo sudarytas 30 geriausių restoranų sąrašas, o pirmosios 5 vietos buvo paskelbtos šiandien specialaus renginio metu Pirklių namuose Vilniuje.  Pirmąja vieta 2017 m. reitinge buvo įvertinta šefo Liutauro Čepracko „Gastronomika“. Taip pat į geriausiųjų penketuką šiemet pateko Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“, Vilniuje ir pajūryje veiklą vystantis Žemaičių šeimos restoranas „Šturmų švyturys“, Kauno „Nüman“ ir Vytauto Samavičiaus „Monai“ Klaipėdoje. .

30 GERIAUSIŲ ŠALIES RESTORANŲ SĄRAŠAS:

30 vieta. APVALAUS STALO KLUBAS  (Trakai) – šefas Jevgenijus Volkovas. Naujoji lietuviška virtuvė
29 vieta. PUŠŲ PAUNKSNĖJE (Palanga) – šefai Antanina Klapatauskienė ir Laimutė Kryžienė
28 vieta. VELVETTI  (Druskininkai) – šefai ir savininkai Snieguolė Žižienė ir Remigijus Žižys. Šeimos restoranas
27 vieta. RISE  (Vilnius) – šefai Jurgis Ražinskas ir Andrius Žiliukas. Sušių restoranas
26 vieta. TELEGRAFAS  (Vilnius) – šefas Javier Lopez. Moderni europietiška virtuvė
25 vieta. RIB ROOM  (Vilnius) – šefas Svajūnas Jarmala. Europietiška virtuvė
24 vieta. DA ANTONIO  (Vilnius) – šefas Dmitrij Babenko. Moderni itališka virtuvė
23 vieta. MONTE PACIS (Kaunas) – šefas Ernestas Viršilas. Viso pasaulio virtuvė
22 vieta. DUBLIS  (Vilnius) – braserija ir „fine dining“ restoranas
21 vieta. IMPERIAL  (Vilnius) – šefė Aldona Gečienė. Įkvėpta modernios Amerikos virtuvės su italų ir prancūzų virtuvių prieskoniais
20 vieta. SAINT GERMAIN  (Vilnius) – šefas Gediminas Švenčionis. Prancūziška virtuvė
19 vieta. ONORĖ  (Palanga) – šefas Bernardas Anužis
18 vieta. SOFA DE PANCHO  (Vilnius) – šefai Martynas Maciulevičius ir Mantas Dobradziejus. Virtuvė įkvėpta Meksikos
17 vieta. BIZARRE (Vilnius) – šefas Gilles Dumont. Pan-Asian-Peru ir  pasaulio virtuvės restoranas
16 vieta. NERIJA (Nida) – šefas Jonas Bilotas. Europietiška virtuvė
15 vieta. TI‘ANA  (Vilnius) – šefas Jaroslavas Girdzijevskis. Viduržemio jūros virtuvės restoranas
14 vieta. SOMM  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Egidijus Lapinskas. Vyno baras
13 vieta. PALANGA (Palanga)– Ernestas Viršilas, Raimundas Dambrauskas
12 vieta. UOKSAS (Kaunas)
– šefas Artūras Naidenko. Naujoji lietuviška virtuvė
11 vieta. STEBUKLAI  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Martynas Praškevičius. Grill&bar restoranas
10 vieta. MOMO GRILL (Klaipėda) – šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius ir Valdas Anusevičius. Grill&bar restoranas
9 vieta. IDW ESPERANZA RESORT (Trakų raj.) – šefas Mickey Bhoite. Moderni kūrybinė virtuvė
8 vieta. GASPAR’S  (Vilnius) – šefas Gaspar Fernandes. Moderni virtuvė įkvėpta Indijos
7 vieta. SWEET ROOT  (Vilnius) – šefas Justinas Misius. Metų laikų įkvėpta vietinė virtuvė
6 vieta. DINE  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Egidijus Lapinskas ir Žilvinas Laurinėnas. „Fine dining“ restoranas
5 vieta. ŠTURMŲ ŠVYTURYS  (Vilnius ir Ventės ragas) – šefas ir šeimininkas Česlovas Žemaitis. Šviežios žuvies restoranas
4 vieta. MONAI (Klaipėda) – šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius. Namų restoranas
3 vieta. NÜMAN  (Kaunas) – šefas Matas Paulinas. „Fine dining“ restoranas
2 vieta. DŽIAUGSMAS  (Vilnius) – šefas Martynas Praškevičius. Vietinė virtuvė
1 vieta. GASTRONOMIKA  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Liutauras Čeprackas. Degustacinių vakarienių („fine dining“) restoranas

Informacija www.30geriausiurestoranu.lt 

„White Guide“ įvertino: Lietuvos restoranai – tarp geriausių Baltijos šalyse

White Guide 2017Net aštuonių restoranų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje šefai šįryt atsikels kaip geriausi Baltijos šalyse. Prestižinis Skandinavijos restoranų gidas „White Guide 2018” antrą kartą reitingavo Lietuvos restoranus. Aštuoni iš penkiolikos įvertintų mūsų šalies restoranų pakliuvo į geriausių Latvijos, Lietuvos ir Estijos restoranų 30-tuką. Aukščiausiai – trečia vieta – įvertintas restoranas Kaune „Nüman“.

30-oje vietoje atsidūrė “Uoksas”, 20 – “Džiaugsmas”, 15 – “Monai”, 11 – “Telegrafas”, 10 – “Monte Pacis”, 8 – “Gastronomika”, 7 – “Sweet Root”.

„Kai pernai su „Kaunas IN“ ir „GO Vilnius“ atvedėme į Lietuvą „White Guide“, gastronominių turistų iš Skandinavijos šalių ypač pripažįstami ekspertai neslėpė nustebimo, kiek mūsų šalyje yra stiprių ir unikalių restoranų. Todėl „White Guide“ reitingai, gurmanų laikomi skandinaviškais „michelin‘ais“, yra neįkainojamas įvertinimas ir Lietuvos restoranams, ir pačiai šaliai. Beje, restoranų bumą išgyvename ir dabar. Tai tik įrodo, kad gastronominis turizmas gali ne tik sustiprinti Lietuvos kaip patrauklios turizmui šalies įvaizdį, bet ir tapti vienu iš pagrindinių jos išskirtinumų“, – Lietuvos restoranų sėkme džiaugiasi laikina Turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Lapkričio 29 d. Taline buvo pristatyta „White Guide 2018“ svetainė su visų reitinguotų restoranų sąrašu. Šiemet reitingai suteikti ne 10, kaip pernai, o 15 Lietuvos restoranų (pagal surinktą balų skaičių): “Nüman” (Kaunas), “Sweet Root” (Vilnius), “Gastronomika” (Vilnius), “Monte Pacis” (Kaunas), “Telegrafas”, (Vilnius), “Monai” (Klaipėda), “Džiaugsmas” (Vilnius), “Uoksas” (Kaunas), “SOMM” (Vilnius), “Dublis” (Vilnius), “Gaspar’s” (Vilnius), “Amandus” (Vilnius), “Buceris” (Vilnius), “Lauro Lapas” (Vilnius) ir “Šturmų švyturys” (Vilnius ir Ventės Ragas).

„White Guide“ reitingai – ne tik spausdintame leidinyje, bet ir svetainėje www.whiteguide-nordic.com bei mobiliojo telefono programėlėje.

Gidas „White Guide“ leidžiamas nuo 2005 m. Užsitarnavę gurmanų pasitikėjimą ir pripažinimą gido leidėjai pateikia jau 325 restoranų Danijoje (įskaitant Farerų salas ir Grenlandiją), Švedijoje, Norvegijoje, Islandijoje ir Suomijoje bei 60 restoranų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje reitingus ir rekomendacijas 2018 m.